zaterdag 15 mei 2010

Berlijn en Zeichenhaus Ebeling

Net terug van een midweek naar Berlijn! We hadden nog wel langer willen blijven want er is ontzettend veel te zien. Natuurlijk wilde ik ook een bezoekje brengen aan Ebeling om wat Copic Sketch Markers te kopen en daar eens lekker in de winkel rond te neuzen.
Woensdagmorgen waren we er helemaal klaar voor, rugzak op de S-bahn in was een reisje van drie kwartier, dus goed te doen. Aangekomen op station Blankenburg met de GPS van Ron op zoek naar de Triftstrasse 39, we kwamen echter steeds verder in een niemandsgebied. Tussen de volktuintjes in aan iemand de weg gevraagd. Ze gaf ons het advies om terug te gaan naar het station en daar de bus te nemen want lopen zou te lang gaan duren. Echter ze had nog nooit gehoord van Ebeling. Wij naar het busstation, daar weer aan een vriendelijke dame gevraagd waar de Triftstrasse was, zij gaf aan dat we dan uit moesten stappen bij de kerk. Goed in de bus gestapt, de buschauffeur was allerminst vriendelijk, dus voor we er erg in hadden waren we het kerkje al voorbij en kwamen in een compleet ander deel van Berlijn terecht. Uit gestapt opnieuw de S-bahn in daarna weer de weg gezocht, wat denken jullie dit keer de Triftstrasse gevonden echter nummer 39 bestond helemaal niet. Aan twee bewoners opnieuw gevraagd waar dit zou kunnen zijn. Het was inmiddels rond 14.00 uur toen bleek dat er nog een Triftstrasse was in Spandau!!! Het andere eind van Berlijn. Wij terug naar de Alexanderplatz (centraal punt) omdat we inmiddels wel dorst en trek in iets te eten hadden gekregen en van daaruit naar Spandau. Het reizen duurde even maar de Triftstrasse hadden we na aankomst in Spandau binnen 20 minuten bereikt!!! Yippie, dacht ik maar jullie begrijpen het al ook hier geen Ebeling, hi,hi,hi.... Opnieuw terug naar de S-bahn inmiddels was het 17.00 uur! Daar nagevraagd er blijken dus wel 4 Triftstrassen in Berlijn te zijn!!! Daar kwamen we er via de infobalie achter dat we naar de halte Leopoldstrasse moesten gaan. Inmiddels was het rond 17.30 uur. Ebeling is tot 19.00 uur geopend. Wij weer in de S-bahn, daarna over naar de U-bahn weer lopen naar de volgende Triftstrasse en wat denken jullie ja hoor daar was Ebeling, ik helemaal blij.
De Sketch opgezocht die ik graag wilde hebben, de pasteltinten, nog wat andere spulletjes en een kleine snijmachine. Ik dacht ik ga hier lekker betalen met mijn creditcard of pinnen, helaas dat kon niet, snik, snik... inmiddels wat het 10 voor 7!!! Contant geld pinnen 10 minuten voor sluitingstijd was niet meer mogelijk. Toen heb ik mijn tasje met aankopen maar apart laten zetten en zijn we het gisteren voordat we vertrokken op wezen halen. Dus dames wil een van jullie ook naar Ebeling als je in Berlijn bent ga dan naar de U-bahn halte Leopoldstrasse!! We hadden ook nog een foto willen maken met mij erop voor de winkel maar je gelooft het of niet helemaal vergeten dus hier de foto van alleen de winkel.

5 opmerkingen:

 1. joh dat is dwalen dan, maar je hebt wel veel van berlijn gezien zo moet je maar denken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dan waren de verzendkosten waarschijnlijk gunstiger geweest of niet??? grapje zo zie je nog eens wat

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, je hebt in ieder geval verschillende hoeken van Berlijn gezien!!! En uiteindelijk toch kunnen kopen wat je wilde hebben Yvonne. Veel plezier ermee!

  Groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk om zo overal wat knutselspullen te kunnen kopen. Veel plezier ermee.
  groeten Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje zeg wat een reis om daar te komen ! Veel plezier met je nieuwe spulletjes
  Groetjes Metsje

  BeantwoordenVerwijderen

Wat lief dat je de tijd neemt om mijn blog te bekijken en een reactie achter te laten! Ik lees ze met veel plezier!
liefs Yvonne