zondag 13 april 2014

Tutorial Copic gezichtje kleuren

Graag laat ik jullie mijn allereerste tutorial/kaartje zien voor het blog van Colourstock. Deze keer ben ik aan de slag gegaan met Copics. Ik heb gekozen voor een digitale stempel die heel fijn is om te kleuren als je moeite hebt met de schaduwen, deze zijn er allemaal al in aangegeven. In deze afbeelding wil ik jullie laten zien, stap voor stap, hoe ik het gezichtje ingekleurd heb.

Ik heb gekozen voor de volgende kleuren:
Ik ben gaan kleuren met een soort van swiepende beweging met de E000 vanaf de bovenkant van de haren, dus van boven naar beneden.
Daarna heb ik er gedeeltelijk de E00 overheen gezet. Net een stukje minder ver dan met de E000.
Dan begin je bij het gedeelte waar je gestopt ben met de E00 je overlapt dit wel een beetje en gaat vanaf hier weer verder met E000, zodat je geen lelijke strepen krijgt. Op de foto's ziet het er nog wat vlekkerig uit. Dit komt omdat het nog wat nat was toen ik ging fotograferen om voor jullie alle stappen vast te leggen.
Bij de gedeeltes die ik donkerder wil hebben, heb ik hier aangegeven met de E11
Dit ben ik weer verder uit gaan werken met de E00
en hier weer verder met de E000
De wangen wil ik ook graag wat kleur geven, vanuit de zijkant met een swiepende beweging heb ik de R20 opgezet, ik maak nooit cirkels als ik de wangen kleur.
Over de uiteinden van de R20 zet ik weer de E000 om de randen weg te werken aan.
Aan de zijkanten heb ik nog wat extra kleur aangebracht met de R22, dit lijkt heel heftig maar valt straks reuze mee!
Opnieuw ga ik er een stukje vanuit de zijkant met de R20 overheen en werk dit nogmaals uit met de E000.
Nu ben ik ook het nog witte gedeelte van het gezicht in gaan kleuren met de E000
Ook de lippen wilde ik nog wat kleur geven. Dat heb ik heel licht gedaan met de R22. Omdat het nog nat is ziet het er nog steeds wat vlekkerig uit. Daarna heb ik met de E11 nog wat donkere accentjes in het gezicht aangebracht, heel voorzichtig. Vind je dit te veel ga er dan weer overheen met de vorige tint. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe mijn manier is om een gezichtje in te kleuren.
Uiteindelijk is dit het resultaat geworden. Voor haar kleding heb ik gebruikt de kleuren:Voor haar haren:Tot de volgende keer!!!3 opmerkingen:

 1. Wauw prachtig ingekleurd
  Liefs Cinderella

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gedaan. Bedankt voor jouw uitleg. groetjes Anneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi ingekleurd. Bedankt voor je uitleg. Ik blijf gezichtjes altijd moeilijk vinden. Leuk om te zien hoe jij dat doet.

  Gr. GZ

  BeantwoordenVerwijderen

Wat lief dat je de tijd neemt om mijn blog te bekijken en een reactie achter te laten! Ik lees ze met veel plezier!
liefs Yvonne