dinsdag 29 april 2014

Veel liefs!

Hanglar en Stanglar stempels, ik vind ze nog steeds erg leuk! De afdrukjes hiervan zijn ook heel fijn om in te kleuren met PanPastel. Dit keer heb ik gekleurd op aquarel papier. Je kunt op diverse papiersoorten met PanPastel werken, echt de moeite waard om dit uit te proberen. Ik gebruik vaak DCP, fluweelkarton en aquarelpapier. 


Dit afdrukje heb ik ingekleurd met de kleuren uit Raff's cutie set en uit Raff's vintage set. Twee speciaal samengestelde sets voor het inkleuren van afbeeldingen met prachtige kleuren.

Voor de huid gebruik ik, tot nog toe, altijd de volgende kleuren. De haartjes (zijn er in dit geval niet veel) heb ik heel licht gedaan met de Orange Extra Dark.
Kleding, hoed en schoentjes.
De vleugels heb ik heel licht ingekleurd met


Dit lijkt een erg donkere kleur en toch omdat je er zo ontzettend weinig van nodig hebt, (door de hoeveelheid  pigment in PanPastel)  krijg je een lichtere kleur dan je verwacht. Uiteraard hoe meer je ervan aanbrengt hoe donkerder de kleur zal worden.


De vlindertjes van licht gewicht klei heb ik een heel klein beetje kleur gegeven met PanPastel. Ik wilde ze graag nog wat wit houden. Het vogeltje heb ik zo gelaten.
Op de wangen wat witte stipjes gezet met een Molotow marker.
Mocht ooit je punt van een Molotow marker  verstopt raken, of er wat viezig uit gaan zien haal deze er dan uit, dit gaat heel gemakkelijk. Je kunt deze er gewoon met je vingers uittrekken, dan afspoelen onder de kraan, drogen aan een stukje keukenrol en je marker loopt weer. Als je de marker voor de eerste keer gebruikt druk de punt dan een paar maal in op een stukje papier tot de verf gaat lopen. Daarna niet meer indrukken totdat je merkt dat er geen verf meer uitkomt. Dit doe je ook weer even als je je punt onder de kraan gereinigd hebt.


Een tekst om het kaartje af te maken. Wens jullie ontzettend veel kijkplezier op ons Colourstock blog!


5 opmerkingen:

 1. Oh wat een mooie kaart in prachtige kleuren, ik ben ook een paars fan, wat kaarten betreft dan. Ook een schattige afbeelding erop. groetjes, Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi sweetie, this is simply gorgeous, I am loving your colours big hugs love Pops x x x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gorgeous card Yvonne, I like the adorable image the colours and the dies.
  Kevin xx

  BeantwoordenVerwijderen

Wat lief dat je de tijd neemt om mijn blog te bekijken en een reactie achter te laten! Ik lees ze met veel plezier!
liefs Yvonne