zaterdag 16 juli 2016

No beauty shines brighter..


Hallo bloggers, 

gezellig om hier weer een berichtje te mogen plaatsen. Zoals velen met mij vind ik het heerlijk om te kleuren met de Molotow Aqua Twin markers. 
Bloemen zijn natuurlijk geweldig om te kleuren en helemaal in. 


Ik heb een collage voor julie gemaakt. Alleen een klein probleempje, de foto's kreeg ik niet helemaal in de juiste volgorde wat ik ook probeerde. Als je rechts onderin begint en dan van rechts naar links kijkt klopt het wel. 
Twee kleurtjes voor deze bloem. 
Ik laat het je zien op het smalle blad rechts op de bloem, het blad buigt wat naar beneden. Ik ben begonnen met een laagje rood en daarna een laagje geel erop gezet. Dit herhaal ik dan een paar keer. Aldoende merkte ik dat het handig is om vanuit de lichtste kleur  naar de donkere toe te werken. Zodat je niet de donkerste kleur helemaal mee trekt in de lichtste kleur. Ik hoop dat ik een beetje duidelijk ben. 


Nadat ik de bloemen gekleurd had, ben ik met het gezicht begonnen. Hiervoor heb ik de kleur 019  brown gebruikt en hier en daar een klein beetje 003 orange erin aangebracht. Is dit te veel meng het dan weer met een klein beetje bruin. 
Omdat het (voor mijn doen) best een groot gezicht is heb ik redelijk vochtig gewerkt. Ik heb de blendervloeistof in mijn Squeeze pen gedaan om de huid regelmatig uit te kunnen werken. 
Hier en daar wat extra schaduw aangebracht. Daarvoor pak ik een vrij droge Squeeze pen nummer 1. 


De bloemen heb ik daarna uitgeknipt en op het gezicht geplakt als een soort van bloemenhaar zeg maar. 
Daarna ben ik de achtergrond gaan bewerken met de blauwe kleur 012, goed uitgewassen met Squeeze pen nummer 3, gevuld met blendervloeistof.
Om de achtergrond net dat beetje extra te geven, wat kleine stempeltjes afgedrukt met de volgende inkt kleurtjes, Memento toffe crunch en teal zeal.


Beetje lippenstift en oogschaduw opgedaan bij deze jongedame. Met een Molotow Liquid Chrome marker 1 mm, heb ik om de tekst nog wat lijntjes getrokken, wat kleine stipjes op haar oogschaduw aangebracht en ook in de harten van de bloemen. 
De stempelset is van Stampendous. 


Ter afwerking op een zwarte ondergrond geplakt maar is natuurlijk ook erg leuk om te werken in een art journal of om deze erin te plakken. 

Ik zou zeggen ga ook eens op deze manier aan de slag en ontdek de vele mogelijkheden. 

liefs en een fijne dag,

1 opmerking:

Wat lief dat je de tijd neemt om mijn blog te bekijken en een reactie achter te laten! Ik lees ze met veel plezier!
liefs Yvonne