Pagina's

zondag 27 oktober 2019

I'm sorry I upset you...

Hoi lieve bloglezers,

Op de PaperPassion vorig weekend mocht ik samen met Diny Sprakel en Karen Hemel een wel erg leuke worskhop geven voor Colourstock. Wat hebben we veel lieve, leuke en enthousiaste mensen aan onze tafel gehad. We maakten daar prints met de GelliPlate en PanPastel. Ik heb in een filmpje van Birgit Koopsen gezien dat je ook kunt printen met PanPastel op een al met acrylverf gemaakte achtergrond. 
Dat wilde ik ook wel eens gaan proberen!

Hiervoor gebruikte ik een zelf gemaakt boekje. Dit is gemaakt tijdens een erg leuke workshop met de GelliPlate gegeven door Birgit Koopsen. 

De basisset met PanPastel, Diny's favorites is een set waar ik steeds weer naar terug pak. 


Je pakt je GelliPlate en legt hier een stencil bovenop. Met een sponsje, speciaal voor PanPastel neem je wat PanPastel op en je dept dit op je stencil. Ik gebruik 580.5 Turquoise .


Ik gebruikte nog een 2e kleur 560.5 Phthalo Blue.
Doordat ik nu kleurtjes gebruik die in de achtergrond al voorkomen, zal het heel subtiel worden. Ik hoop dat het ook te zien is op de foto. 
Die volgt uiteraard zo!


Omdat ik de kleuren van achtergrond wil blijven zien, gebruik ik nu geen acryrlverf zoals in het filmpje van Diny maar matte medium. Rol dit goed uit met je brayer zodat je een dun laagje overhoudt.De achtergrond boven drukte ik op mijn GelliPlate. zie je de klein vierkantjes op de print eronder? Heel subtiel maar net wat leuker, vind ik.


Ik deed hetzelfde op een wat lichtere pagina. Dan kun je het wat beter zien. 


 Hier nog een voorbeeld met blaadjes. Ik vind dit erg leuk om pagina's mee te versieren. Het geeft een mooi effect. En je kunt natuurlijk net zo licht of net zo fel werken als je wilt. Het is maar waar je van houdt!

Ik ging dan ook nog even verder. Op deze pagina wilde ik graag wat bloemen maken. Dit deed ik met een sjabloon/stencil van Carabelle Studio. Kleurtjes PanPastel 340.5 Permanent Red en 220.5 Hansa Yellow.


Een paar bloemen heb ik erop geprint met PanPastel en een paar bloemen ben ik over gaan trekken met het stencil op de achtergrond. 


Dit deed ik met een Blackliner van Molotow. Ik gebruikte de 0.3.


Deze bloemen wilde ik graag inkleuren met de Derwent Lightfast. Ook dat ging natuurlijk super goed! Wel een probleempje ik ben vergeten de kleurtjes te noteren maar ik gebruikte in ieder geval geel en rood.  De kleurtjes die ook in de achtergrond zitten. 


 Het toeval wilde dat ik nog wat met Copic gekleurde stempelafdrukjes van Katzelkraft had liggen van deze gezellig beestenboel. Tja.. je raadt het al ik weet ook hier de kleurnummers niet meer.  Het overkomt mij nogal eens dat ik dit dan wel genoteerd heb maar niet meer weet waar!! Hopelijk vergeef je me.

De bloemen heb ik ingekleurd met een zwarte One-4-all acrylmarker van Molotow. Toen dat droog was ben ik er accenten op aan gaan brengen met een witte One-4-all acrylmarker. 
Met rode inkt heb ik ook een scriptstempel gebruikt uit de lijn van  Jenine, uitgebracht door Studio Light. 


Ik vond het erg leuk om diverse kleurmediums op één pagina te gebruiken. 

Diny heeft het vermeldt in haar filmpje over PanPastel met de GelliPlate maar het kan geen kwaad het ook nog even hier te vermelden. 
Maak je GelliPlate na het gebruik met PanPastel weer schoon met een babydoekje en wat babyolie. Je mag er best stevig op poetsen. En je hebt weer een mooi gepoetste plaat.

Hoop dat je deze leuke techniek zelf ook eens gaat proberen! Heel veel succes en graag tot een volgende post!


11 opmerkingen:

  1. I really like the blog and I hope people will have a new blog, thanks for the blog
    Casino Online


    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat lief dat je de tijd neemt om mijn blog te bekijken en een reactie achter te laten! Ik lees ze met veel plezier!
liefs Yvonne