Pagina's

woensdag 28 januari 2015

Heartfelt wishes

Vinden jullie ook dat de maand januari zo snel gaat? Nu ik wel hoor. Vandaag alweer 28 januari en ik mag een blogpost plaatsen. Altijd weer leuk! We gaan weer richting Valentijn dus dacht moet iets liefs worden.

Onderstaande stempelafdruk ben ik in gaan kleuren met PanPastel. Ik zeg het elke weer geloof ik maar dit is een heerlijke manier om je te ontspannen. 


Als eerste ben ik de muisjes en de paddestoel gaan kleuren. Daarna heb ik de afbeelding gefixeerd met Ghiant Fixatief. Na deze stap heb ik de achtergrond pas ingekleurd. Ik heb bewust deze werkwijze aangehouden omdat de kleuren dan niet meer  mengen met de achtergrond. Daarna opnieuw fixeren.

Als tweede ben ik de achtergrond voor de label gaan maken en deze keer heb ik dit gedaan met het gebruik van een masker. Voor deze label (kaart) is dan ook helemaal geen scrappapier gebruikt.


Ziet er zo nog niet echt fraai uit he! Hier ligt het masker nog op het papier. Eerst ben ik er met een verfroller met Versamark overheen gegaan. Het masker erop laten liggen en dan PanPastel aanbrengen. 


Dit is dan het resultaat als je het masker eraf haalt. Een tip maak je masker direcht schoon want de PanPastel blijft uiteraard aan de Versamark op je mask kleven. Zet deze in een bakje warm water met een sopje of maak hem gelijk onder de kraan schoon. Krijg je hem niet helemaal schoon probeer het dan met een flesje alcohol. Rood is  een kleur die veel pigment bevat en trekt soms een beetje in je masker maar deze zal, als het goed schoon gemaakt is, niet meer afgeven. 



De uitgestanste roosjes uit rood cardstock lijken opgeschuurd maar dit is niet het geval. Je kunt hetzelfde effect krijgen door er witte PanPastel overheen te wrijven. 


Uiteraard zal ik zoals jullie van ons gewend zijn nog even de gebruikte kleurtjes PanPastel vermelden.

Muisjes: 250.5 Diarylide Yellow
               740.3 Burnt Sienna Shade
                Vestje: 520.3Ultramarine Blue
Paddestoel: 820.3 Neutral Grey Shade
Gras:  640.3 Perm. Green Shade
680.5 Bright Yellow Green
Roosjes: 340.3 Permanent Red Shade
Uitgestanste roosjes: 100.5 Titanium White



liefs en tot de volgende keer!


Onderstaande producten zijn verkrijgbaar bij HobbyVision.  Klik je op de plaatjes dan kom je gelijk in de webwinkel op het juiste product uit.


Noor! Design - Blauwe mal - Rozen hoekNoor! Design - Blauwe mal - Rozen randStansmal Noor! Design - Cirkel (4stuks)Dutch Doobadoo - Shape Art - Label MirrorDutch Doobadoo - Mask Art - RosesWOW embossingpoeder - Clear Gloss - Super Fine
PanPastels - Pearl (6) & Mediums (4) Tray-KitPapermania - Basics heattool - Pink (European Plug)Fixative Spray - 400 mlNoor! Design - Kaartenstandaard




5 opmerkingen:

  1. Super leuke kaart Yvonne. Prachtig kleurwerk!
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. This is just gorgeous,great image and fab details.xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig werkstuk. Heel mooi gedaan met PP.
    Een lief tafereeltje . Groetjes Anneke.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat mooi Yvonne :-).
    Lief plaatje, mooi ingekleurd.
    Heel leuk met die mooie stanzen.
    Liefs, Frouwkje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig gemaakt deze wel hele mooie kaart!!

    groetjes, Joke

    BeantwoordenVerwijderen

Wat lief dat je de tijd neemt om mijn blog te bekijken en een reactie achter te laten! Ik lees ze met veel plezier!
liefs Yvonne