vrijdag 13 maart 2015

PanPastel Metalics

Op de KGK dagen in 's Hertogenbosch heb ik met heel veel plezier een basis demonstratie gegeven met de PanPastel Metalics voor Hobbyvision. Ze zijn voor vele doeleinden te gebruiken. Op de beurs kon ik laten zien dat ze ook erg mooi zijn om kaartjes mee te maken. Ze doen het goed op diverse soorten papier, zowel op gekleurd als op wit papier. Stap voor stap heb ik in beeld gebracht hoe ik onderstaande kaartjes gemaakt heb. 


Op deze foto de spulletjes die ik ervoor gebruikt heb. Onmisbaar bij het werken met PanPastel is VersaMark. 


 Over een stukje donkerblauw linnenkarton heb ik een mask gelegd. Als ik mijn hele mask met VersaMark wil gebruiken, pak ik hiervoor een verfroller. Dan raak je heel goed alle delen. Wil ik maar kleine stukjes van een mask gebruiken dan werk ik liever met een dauber of dabber. Maar net hoe je het noemt. 


Na het verwijderen van het mask wrijf je het linnenkarton in met een speciaal voor PanPastel gemaakte spons met de PanPastel kleur van je keuze. Omdat de PanPastel ook wat achterblijft op de delen waar geen VersaMark zit, wrijf ik dit eraf met een stukje keukenrol. Gewoon eroverheen poetsen. Omdat ik er een nieuwe kleurlaag overheen wil zetten zonder dat deze zich mengt met de ondergrond heb ik eerst gefixeerd met Ghiant fixatief.


Leuke stempel met VersaMark erop geplaatst en met een tweede metalic kleur ingewassen. Ook daarna het overtollige weer met een stukje keukenrol verwijderd. Je kunt nu heel goed zien dat de kleuren zich niet met elkaar mengen. Wat precies de bedoeling was.


Bovenstaande herhaald met een tweede stempel en weer een ander kleurtje Metallic gebruikt. 


Nog even een close-up.


Uiteindelijk heb ik twee bijna dezelfde kaartjes gemaakt. Op cardstock gemat. Verder heb ik er niets aan toegevoegd omdat ik vind dat zo de PanPastel metalics heel mooi tot hun recht komen. Ik hoop dat de blogpost goed overkomt. Het kan wat lastig zijn door de mooie schittering van de Metalics om hier goede foto's van te maken. 

De kleurtjes PanPastel Metalic die ik gebruikt heb:

911.5 Rich Gold
910.5 Light Gold
930.5 Bronze
931.5 Copper

Tot de volgende blogpost!


3 opmerkingen:

  1. Leuke kaartjes Yvonne en goede uitleg. Ga ik ook proberen.
    Groetjes, Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben niet zo'n stempelaar gewoonweg omdat ik het niet kan maar jouw creaties vind ik echt prachtig! Heel mooi gemaakt.

    Groetjes, Joke

    BeantwoordenVerwijderen

Wat lief dat je de tijd neemt om mijn blog te bekijken en een reactie achter te laten! Ik lees ze met veel plezier!
liefs Yvonne