zondag 30 augustus 2015

Copic Markers, Schaduwstempel en Studio Light

Op de Knotsgekke Kaartendagen in Den Bosch heb ik, de afgelopen drie dagen,  een erg leuke techniek mogen demonstreren in de stand van HobbyVision. Dit is een van de technieken die ik heb mogen leren bij Diny Sprakel bij een Copic Workshop speciale technieken. Voor deze techniek heb je schaduwstempels nodig. Deze zijn momenteel te pre-orderen via bijgaande link, Darkroom Door.


Op de schaduwstempel zelf heb ik gekleurd met Copic Markers. Omdat de alcohol in de markers vrijwel direct verdamt spray je er daarna een vloeistof overheen die alcohol bevat genaamd Activator. Direct druk je je schaduwstempel nu af op je papier, dit is erg mooi op glossy cardstock. Ik heb glossy cardstock van Ranger gebruikt dat natuurlijk ook verkrijgbaar is bij HobbyVision.
Daarna heb ik de erg mooie stempels van Studio Light gebruikt, deze heb ik met een sneldrogende inkt op het glossy papier gezet, Stazon. Deze is in diverse kleurtjes verkrijgbaar.


Voor deze stempel heb ik de set La Provence Stamplp 112 gebruikt en Stazon Midnight Blue.
Copic Sketch kleuren B91, B93 en B95 gebruikt. Doordat er nog een restje groen op mijn schaduwstempel was achtergebleven kreeg ik een verrassend effect. Dan kan erg leuk uitpakken.


Voor dit kaartje heb ik de set Summer at the Beach 104 gebruikt. Ook hier heb ik de kleuren B91, B93 en B95 gebruikt.


Stempels uit de serie La Provence, stamplp 114, Copic kleuren FBG2 en FV2, de fluoriserende markers vind ik geweldig voor deze techniek.


La Provence, stamplp 113, de tekst komt ook van een sheet van  La Provence. Copic kleuren, FBG2, FV2 en FYG2.  Onderaan het bericht heb ik alles doorgelinkt naar de webshop. Op deze kaart heb ik gestempeld met Stazon Jet Black.


Deze hele serie is met de stempels van La Provence en Summer at the beach van Studio Light gemaakt. Beiden erg geschikt voor deze techniek.

Op de beurs ben ik ook gaan experimenteren met de stempels van Indigo Blue die ik ook erg mooi vind en zeker voor deze techniek. Ik ga er nog wat kaartjes van maken maar hieronder alvast wat ideetjes hiermee.


Alles om hiermee aan de slag te gaan is uiteraard te bestellen. De procucten die ik hiervoor gebruikt heb kun je vinden onder dit bericht. Het Glossy Cardstock van Ranger kan ik even niet vinden op de website. Mocht je dit willen bestellen stuur Jenine dan even een berichtje via de contacpagina van de webshop.

Hoop dat jullie wat inspiratie op gedaan hebben!


PRE-ORDER 1 - Darkroom Door stamps - Frame Stamp Shadow 3 UpPRE-ORDER 1 - Darkroom Door stamps - Frame Stamp Shadow 6 UpPRE-ORDER 1 - Darkroom Door stamps - Frame Stamp Shadow 12 UpStempelinkt - StazOn Midi - Midnight Blue  Copic - Activator voor stempels - 30ml  Clearstamp Studio Light - La Provence - STAMPLP110Clearstamp Studio Light - La Provence - STAMPLP111Clearstamp Studio Light - La Provence - STAMPLP112Clearstamp Studio Light - La Provence - STAMPLP113Clearstamp Studio Light - La Provence - STAMPLP114Clearstamp Studio Light - La Provence - STAMPLP115 Copic Sketch Markers StazOn - Stempelreiniger 
4 opmerkingen:

Wat lief dat je de tijd neemt om mijn blog te bekijken en een reactie achter te laten! Ik lees ze met veel plezier!
liefs Yvonne