woensdag 21 september 2016

Sending you flowers and happiness


Hallo lieve bloggers, 

Hoe leuk is het om zelf je notitieboekjes aan te kleden. Daarvoor zijn bloemenstempels natuurlijk uitermate geschikt. Bijna iedereen houdt toch van bloemen!  Recent heb ik twee van deze notitieboekjes aangekleed en er een workshop in mogen geven. 

Als eerste heb ik de bloemen gestempeld, deze zijn van Studio Light, en ingekleurd met de Molotow Aqua Twin Markers. Een ontzettend leuk werkje om te doen! Ik heb bij de blauwe versie eerst een basislaagje opgezet en ben er daarna diepte in aan gaan brengen door met nog twee kleurtjes te werken.
Bij de geel/oranje versie, heb ik op een andere manier gekleurd. Daar heb ik van donker naar licht gekleurd. Afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken kun je met meer of minder blendervloeistof kleuren of eventueel met water. Ik heb steeds gewerkt met drie kleurtjes in de bloemen. Verderop vertel ik jullie nog even welke kleuren. Tijdens het kleuren heb ik de blender vloeistof gebruikt. Steeds echt maar een heel klein beetje. Als je wat fellere kleuren wilt gebruik je zo min mogelijk blendervloeistof. Hoe meer je verdunt hoe lichter de kleur wordt. 


Na het inkleuren van de bloemen heb ik de achtergrond gedaan. Hiervoor gebruikte ik een Squeeze pen nummer 3. Ik begin met het aanbrengen van de kleur rondom de bloemen. In deze achtergrond heb ik twee kleurtjes door elkaar heen gezet. Ik heb deze met een soort van vegende beweging gemaakt. 


Op het boekje met de blauwe rozen heb ik de achtergrond kleur meer naast elkaar gezet, hier heb ik gewerkt met een ronddraaiende beweging. Ook hier weer twee kleurtjes gebruikt. 


Wat leuke achtergrond stempeltjes beïnkt met mijn Molotow Aqua Twin markers en deze afgedrukt op de achtergrond. Het is gemakkelijker als je dan even een masker op je bloemen plakt. 
Druk altijd je stempel eerst een keer even af op een ander stukje papier. Zo kun je zien of je de inkt mooi van kleur en niet te fel vindt, of dat je beter een tweede of zelfs een derde afdruk wilt gebruiken. De bloemen en de tekst heb ik gestempeld met Versafine. Voor het boekje links de kleur Majestic Blue en voor het boekje rechts de kleur Crimson Red.


De gebruikte Molotow Aqua Twin Marker kleurnummers zijn:
016 Yellow Green
011 Primary Blue
012 Cyan
013 Turquoise
001 Primary Yellow
003 Orange

De gebruikte kleurnummers zijn:
001 Primary Yellow
003 Orange
005 Vermillion
015 Dark Green
013 Turquoise
016 Yellow Green
019 Brown

Ik wilde je laten zien dat je zowel je kleurwerk als je achtergrond met de Molotow Aqua Twin Markers kunt doen. Je hebt hiervoor geen ander kleurmiddel meer nodig. 
Misschien vind je het nu leuk om zelf eens een notitieboekje aan te gaan kleden. Ik wens je heel veel plezier en succes!

3 opmerkingen:

  1. Super gaaf! Bedankt voor de duidelijke uitleg.Mag ik je even vragen op welk papier heb je deze juist gestempeld? Ik heb gebruik aquarelpapier van waterart kipperhobby maar ik merk dat bij gebruik v d blender het papier wat gaat korrelen.Moet dit nog beter leren. Spijtig zijn er geen workshops hier in België dicht in mijn buurt, ik moet het van jullie uitleg via het internet doen! Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Wat lief dat je de tijd neemt om mijn blog te bekijken en een reactie achter te laten! Ik lees ze met veel plezier!
liefs Yvonne