maandag 6 maart 2017

You are my friend


Hallo lieve lezers, 

Ik ben blij dat jullie er weer zijn en wil jullie van harte welkom heten op ons blog. 
Zo leuk dat jullie de moeite nemen om de posten te komen lezen waarmee wij van harte hopen jullie te inspireren. 

Voor vandaag heb ik gekozen voor een nieuw digi van Mo Manning. Deze zijn echt zo leuk om te kleuren. Ik doe dat heel graag met PanPastel. Naast het maken van achtergronden e.d. is dit kleurproduct ook heel geschikt om mee in te kleuren. 

Ik neem jullie even mee door het kleurproces. Heb je vragen dan hoor ik het graag!


Ik heb deze digitale stempel geprint op fluweelkarton. Om hier op te kleuren met PanPastel vind ik erg mooi. Je blijft de structuur dan zien. In eerdere posten heb ik je nogal eens laten zien hoe je een gezichtje kleurt. Deze keer zal ik daar dan ook niet te diep op in gaan. 
Voor haar snoetje heb ik de volgende kleurtjes gebruikt. 
380.8 Red Iron Oxide tint, 280.1 Orange extra dark, 380.3 Red Iron Oxide shade en 340.5 Permanent Red. Meestal hoef je maar hele kleine beetjes te gebruiken om een mooi resultaat te krijgen.


Om haar snoezige pakje te kleuren heb ik gekozen om te beginnen met 430.5 Magenta. Ik zet echt maar een heel dun laagje op met mijn penseeltje. 


Voor het 2e laagje kies ik net een tintje donkerder 430.3 Magenta shade. Niet fixeren tussendoor want je wilt uiteraard dat de kleurlagen zich blijven mengen. 


Kleurnummer drie, 430.1 Magenta Extra dark. Ook hiervan werk ik weer in dunne laagjes. Voornamelijk op de plaatsen waar ik het wat donkerder wil hebben. Je kunt als je niet tevreden bent altijd nog een nieuw laagje PanPastel eroverheen zetten. Laagjes opbouwen geeft vaak een veel mooier resultaat dan in een keer een dikke laag aanbrengen. 


Om wat accentjes te leggen heb ik hier nog gebruikt 560.1 Phthalo Blue extra dark. Ik ben zo tevreden met het kindje. Maar wil je de kleur intenser dan kun je alle laagjes nog een keer aanbrengen. Je mag dan gerust even fixeren tussendoor waardoor de volgende kleurlaag extra goed pakt, maar let op deze zal zich dan niet meer mengen met de onderste lagen. Het hangt er dus vanaf welk effect je wilt bereiken, hoe je te werk gaat. 


Voor de twee poesje ben ik begonnen met het opzetten van de lichtste kleur. Daarna een ietwat donkerder kleurtje er overheen. Als laatste heb ik wat streepjes getrokken met een heel fijn penseeltje met een klein beetje water. Ik doop mijn penseeltje in het water maar veeg deze direct weer af aan een stukje keukenrol. Werk niet te nat! De kleuren die ik hier gebruikt heb,
 poesje links: 280.8 Orange tint, 280,5 Orange en 280.5 Red Iron Oxide. 
poesje rechts: 820.2 Neutral Grey extra dark, 820.3 Neutral Grey shade en 820.2 Neutral Grey extra dark. 


De achtergrond heb ik ook met een penseel gedaan. Hiervoor heb ik twee kleurtjes een beetje door elkaar heen gebruikt. Echt maar heel subtiel. Met een wat grotere penseel heb ik de kleurtjes 640.8 Permanent Green inkt en 580.5 Turquoise er zachtjes op gewreven. Onder de voetjes heb ik wat 820.3 Neutral Grey Shade aangebracht. 


Nog een leuke tekst erop. Deze komt uit een stempelset van Altenew en heb ik met behulp van mijn Misti gestempels met Versafine Onyx Black. Een lijntje aan de zijkanten aangebracht met een spica pen. Gemat op lila, zwart en op mijn kaart geplakt. Nog een paar pareltjes ter decoratie. 


Dit is haar geworden.  Ik word er best blij van en heb met liefde en plezier dit kaartje gemaakt. 
Ga ook eens heerlijk kleuren met PanPastel. Een heerlijke en ontspannende bezigheid. Wat wil een mens nog meer!

Fijne dag en tot de volgende blogpost. 2 opmerkingen:

 1. Een prachtige kaart.
  Zeer lieve stempel
  Mooi ingekleurd

  Tine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterende afbeelding en heel mooi ingekleurd. Mooie kaart

  BeantwoordenVerwijderen

Wat lief dat je de tijd neemt om mijn blog te bekijken en een reactie achter te laten! Ik lees ze met veel plezier!
liefs Yvonne